Continuiteit leerlingenvervoer in Den Helder, Hollands Kroon en Scha..


Klomp Groepsvervoer verzorgt het leerlingenvervoer in de gemeente Den Helder, Hollands Kroon en Schagen. Dit bedrijf bevond zich in de financiele gevarenzone, maar heeft hiervoor inmiddels een oplossing gevonden. Hierdoor kunnen zij het leerlingenvervoer blijven verzorgen.

"Wij zijn blij dat Klomp Groepsvervoer een oplossing heeft gevonden voor haar financiele problemen. Wij vinden het van groot belang dat de continuiteit van het leerlingenvervoer in de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon als gemeente Schagen gewaarborgd is", aldus wethouders Dirk Pastoor
(Den Helder), Frits Westerkamp (Hollands Kroon) en Ben Blonk (Schagen). Ook voor het personeel zijn maatregelen genomen, melden de wethouders. "Aan ons is gemeld dat aan het personeel nog deze week het achterstallig mei-salaris wordt uitbetaald."

Alle ouders van de kinderen in gemeente Hollands Kroon en Schagen die gebruik maken van het leerlingenvervoer als ook de scholen worden deze week door middel van een gemeentelijke brief op de hoogte gesteld van deze ontwikkeling. In Den Helder vervoert Klomp 173 leerlingen, Hollands Kroon:
189 leerlingen en Schagen: 133 leerlingen.