Appartementencomplex Zuiderstaete opgeleverd


Geplaatst: 24-6-2015

Op dinsdagmiddag 23 juni 2015 werd in de Zuiderzeewijk het nieuwbouwproject Zuiderstaete van woningcorporatie Centrada officieel opgeleverd. Wethouder Jop Fackeldey was bij de feestelijke afronding van het project, waarbij het thema 'jong en oud in de Zuiderzeewijk' centraal stond.

Wethouder Fackeldey en Centrada-directeur Eep Bronkhorst met een aantal kinderen voor appartementencomplex Zuiderstaete

Prijzen

Aan de kinderen van de naastgelegen bassischolen Ichthus en de Vuurtoren was gevraagd een tekening te maken van zichzelf zoals ze er nu uitzien en hoe ze denken er uit te zien als ze `oud' zijn. Tijdens de oplevering van het nieuwbouwcomplex, overhandigde de wethouder de prijzen aan de
winnende kinderen.

Doorstroomproject

Het nieuwbouwproject Zuiderstaete is in ongeveer een jaar tijd gerealiseerd. Het complex telt 24 apartementen voor 65-plussers. Uniek aan het project is dat de 24 appartementen niet zijn toegewezen op basis van wachttijd. In plaats hiervan heeft Centrada ervoor gekozen van Zuiderstaete een
doorstroomproject te maken.

Meer dan 40 verhuizingen

Voor de woningen kwamen bewoners van de Rode Klif en ouderen die een eengezinswoning van Centrada achterlieten in aanmerking. Voor de vrijgekomen eengezinswoningen, kwamen vervolgens woningzoekenden in aanmerking die bijvoorbeeld een jongerenwoning of appartement van Centrada achterlieten.

Wethouder blij met verhuisketen

Wethouder Fackeldey is blij met het doorstroomproject: "In Lelystad zijn de wachttijden het hoogst voor gezinnen. Dankzij de verhuisketen die door dit project in beweging is gezet, worden veel huishoudens aan een nieuwe woning geholpen."

Verhuizingen

Centrada heeft met dit project meer dan 40 verhuizingen op gang gebracht.