Glas in 't Bakkie: glas scheiden nu nog gemakkelijker!


25 jun 2015

Om aandacht te vragen voor het scheiden van glas geven drie wethouders op vrijdag 3 juli het goede voorbeeld. Zij brengen dan hun glas naar de afvalbak en starten hiermee de campagne Glas in 't Bakkie. Deze campagne laat zien dat het glas niet schoon hoeft te worden gemaakt voor het inleveren.
Ook mag de dop of het deksel er gerust op blijven zitten. Glas scheiden was nog nooit zo gemakkelijk!

Bij glasbakken op drie verschillende locaties in de gemeente zijn VIP-tenten ingericht, voorzien van een heuse rode loper. Wie de glascontainer gebruikt, wordt als een VIP onthaald en krijgt een shopper uitgereikt. Kinderen die glas naar de container komen brengen, krijgen een medaille. De
glasbakken en de wethouders vindt u op vrijdag 3 juli bij de volgende winkels:

* Van 9.30 - 11.00 uur bij de Dirk, Asterstraat (Katwijk aan den Rijn): wethouder Jacco Knape
* Van 12.00 - 13.30 uur in de Hoftuin (Rijnsburg): wethouder Gerard Mostert
* Van 14.30 - 16.00 uur bij Dirk, Visserijkade (Katwijk aan Zee): wethouder Willem van Duijn.

Wat mag wel in de glasbak?
Uiteraard glas. Twijfelt u? Was er drank, voedsel of cosmetica in verpakt? Dan hoort het in de glasbak. Vindt u het vervelend om potjes met nog een beetje mayonaise, sambal of saus naar de glasbak te brengen? Laat dan het deksel erop. Geen probleem voor de recyclers. Hetzelfde geldt voor
schroefdoppen en kurken. Heeft u glas dat niet in de inworpopening past, zoals vazen of vissenkommen? Deze kunt u gescheiden aanbieden op de milieustraat.

Wat mag niet in de glasbak?
Vuurvaste ovenschalen, theekopjes en porselein. Neem dit dan ook niet mee naar de glasbak, maar lever het in op de milieustraat. Uit veiligheidsoverwegingen is het prettig wanneer glas en serviesscherven niet in de restafvalcontainer of grijze bak belanden. Voor het apart aanbieden van
theekopjes, porselein en ander servies is een aparte container aanwezig op de milieustraat.

Waarom is glas op kleur scheiden zo belangrijk?
Wit glas is schaarser: van wit glas kun je bont glas maken. Maar van bont glas maak je geen wit glas. Scheid daarom het glas zoveel mogelijk op kleur.

Met het scheiden van afval draagt u bij aan een beter milieu. U bespaart energie en zamelt grondstoffen in voor nieuw glas.

Meer informatie? Kijk op www.glasscheiden.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team communicatie van de gemeente Katwijk, tel. 071 406 5678 of via het e-mailadres communicatie@katwijk.nl.