Slowlane officieel geopend


Publicatiedatum: 25 juni 2015
25 juni 2015 Eerste Slowlane open. Het fietspad biedt de fietser een veilige, comfortabele en snelle fietsverbinding.

De eerste Slowlane kilometers zijn een feit. Ze liggen aan de Westkant van de stad, tussen de Philips Healthcare Campus en Meerhoven. Het fietspad valt op omdat het is aangelegd in donkerrood asfalt, extra breed is uitgevoerd, een s-symbool als middenberm scheiding heeft, en het belangrijkste:
zo min mogelijk kruisingen heeft. Deze bijzondere kenmerken bieden bij elkaar opgeteld de fietser een veilige, comfortabele en snelle fietsverbinding. Bijvoorbeeld tussen thuis en werk of tussen de high tech en kennis campussen en plants van ASML, Philips.

Brainport Avenue, etalage van de regio

De vier kilometer Slowlane die nu officieel in gebruik zijn genomen, zijn onderdeel van het 32 kilometer lange snelle fietspad dat Son en Breugel, Best, Veldhoven, Waalre en Eindhoven verbindt.
Wethouder Nicole Ramaekers (Veldhoven) heeft de Slowlane geopend, in haar functie van voorzitter van de stuurgroep Brainport Avenue. In deze stuurgroep hebben bestuurders zitting van de samenwerkende gemeenten, de provincie Noord-Brabant en van Rijkswaterstaat.
Ook in andere delen van Eindhoven zijn al delen van de Slowlane aangelegd, bijvoorbeeld in het Centrum (Bleekweg) en in Eckart, tussen de Europalaan en de Airbornelaan.

Heeft u een opmerking over deze pagina? Geef het ons door.