Spek uw verenigingskas met opruimen zwerfafval


Laatste update: 25 juni 2015.

Deze zomer starten wij als pilot met het project Schone Kernen. Tegen een vergoeding ruimen vrijwilligers van lokale verenigingen en stichtingen maandelijks het zwerfafval binnen de bebouwde kom op. Zo blijft de openbare ruimte schoon en zijn mensen minder geneigd om afval achter te laten.

Spek de verenigingskas

De vergoeding is afhankelijk van het aantal inwoners en het aantal vierkante meters openbare weg per dorp of wijk. In het geval van de pilot varieert de jaarvergoeding van EUR 100,- voor Bern & Nederhemert-Zuid tot EUR 750,- voor Aalst.

Deelnemende dorpen

De dorpen die deelnemen aan de pilot zijn: Aalst, Bern & Nederhemert-Zuid, Delwijnen, Nederhemert-Noord, Poederoijen en Zuilichem. Is de pilot eind 2015 succesvol, dan volgen ook de andere dorpen onze gemeente.

Aanmelden

Wilt uw vereniging en stichting deelnemen aan de pilot? Meldt uw vereniging of stichting dan vanaf 29 juni aan via www.zaltbommel.nl/schone_kernen. Aanmelden kan tot 7 juli.

Informatiebijeenkomst

Op woensdag 8 juli organiseren wij een informatiebijeenkomst voor alle aangemelde organisatie. Deze informatiebijeenkomst is van 19.30 uur in dorpshuis De Gaarde te Nederhemert. Na de bijeenkomst bevestigt u uw deelname van een vereniging of stichting.

Meer info

Kijk voor meer informatie over het aanmelden en over de informatiebijeenkomst op www.zaltbommel.nl/schone_kernen.