CDA blikt terug op een succesvol jaar

25 juni 2015

Vandaag werd er in de raadsvergadering gedebatteerd over de jaarrekening 2014. De gemeenteraad kijkt terug op het gevoerde beleid en het geld dat is uitgegeven en geeft daar een oordeel over. Danielle Koster gaf namens het CDA aan in grote lijnen tevreden te zijn met het gevoerde beleid en de bereikte resultaten in 2014.

`'Den Haag sluit het jaar af met een positief resultaat en er is het afgelopen jaar geinvesteerd in voor het CDA belangrijke thema's zoals de economie en werkgelegenheid, zorg, vrijwilligers, de openbare ruimte en sport'', aldus Koster. Het CDA gaf in eerdere behandelingen van de jaarrekening al aan dat de vele misstanden in shisha lounges harder aangepakt moeten worden, zorgvrijwilligers meer in het zonnetje moeten worden gezet en dat er apart beleid moet komen voor zwerfjongeren van 18 jaar en ouderen die op dit moment tussen wal en schip vallen. Het college belooft met deze voorstellen van het CDA aan de slag te gaan.

Koster: `'Waar het CDA nog niet tevreden over is, is de mismatch tussen het onderwijsaanbod in Den Haag en de vraag naar personeel van lokale ondernemers. Hier is wat ons betreft een verbeterslag in te maken.'' Ook roept de lokale CDA-fractie het stadsbestuur op om ervoor te zorgen dat meer scholen meedoen aan de maatschappelijke stage volgend jaar en de kindvriendelijkheid van Den Haag nog hoger op de agenda komt te staan. Volgende week donderdag geeft het CDA tijdens de algemene politieke beschouwingen deze en haar andere wensen voor de toekomst mee aan het college.