Plastic, blik en drankkartons samen in dezelfde zak


Sinds 1 april worden ook drankenkartons en blik apart aan huis ingezameld. U mag deze afvalsoorten in de speciale plastic afvalzak stoppen. Goed voor het milieu en voor uw portemonnee.

De inzameling blijft hetzelfde. Het enige dat voor u verandert, is dat u voortaan ook drankenkartons en blik in de Plastic Heroes afvalzak stopt.

Recycling

Plastic, blik en drankkartons kunnen goed worden gerecycled en dus als grondstof dienen voor nieuwe producten. Het recycleproces wordt verstoord wanneer er afval tussen zit dat niet gerecycled kan worden. Let u er dus goed op dat u geen afval in de afvalzak stopt dat er niet in hoort. Wat er
allemaal samen in de zak mag, kunt u bekijken op www.afvalaanbieden.nl onder het kopje Afvalsoorten - Plastic, blik en drankkartons. In uw supermarkt staan ook flyers waar deze informatie op staat

Aanbieden

U gebruikt de Plastic Heroes afvalzak om het plastic verpakkingsafval, het blik en de drankkartons in te stoppen. Dit afval mag samen in dezelfde zak. De afvalzakken zijn gratis. De inzameldata blijven gewoon hetzelfde.

Zorg dat alle verpakkingen leeg zijn. U hoeft ze niet schoon te spoelen. Bij plastic verpakkingen mogen doppen en deksels blijven zitten. Bij conservenblikken dient u de deksels naar binnen te vouwen. En drankkartons dient u plat te vouwen en de dop er weer op te draaien.

Meer informatie

Voor alle informatie over de afvalinzameling in het Land van Cuijk en Boekel kijkt u op www.afvalaanbieden.nl of download u De AfvalApp. U kunt voor vragen ook een e-mail sturen naar info@afvalaanbieden.nl of bellen met de Afvalinfolijn: (0485) 338 352.