Wethouder Willem Heinen neemt afvalboeien bij het strand in gebruik


Wethouder Willem Heinen heeft deze week symbolisch de vijf nieuwe afvalboeien bij 't Kleine Zeetje in gebruik genomen. De afvalboeien zijn ontworpen door Nederland Schoon. De afvalboeien vallen goed op en kunnen ook makkelijk worden schoongemaakt en geleegd.

Nederland Schoon is een organisatie die het zwerfvuil in heel Nederland wil voorkomen en bestrijden. Zij organiseren verschillende activiteiten om mensen bewust te maken van zwerfvuil.
Nederland Schoon heeft ook verschillende afvalbakken ontwikkeld zoals de groene afvalboei. Uit onderzoek blijkt dat de meeste afvalbakken op verzorgingsplaatsen, toen nog kliko's, niet voldeden aan de wensen van bezoekers. De bakken werden snel vies, waarna gebruikers afkeer kregen om ze aan
te raken en te gebruiken. Nederland Schoon heeft daarom de herkenbare en gebruiksvriendelijke afvalboei laten ontwikkelen.
Om het goede voorbeeld te geven heeft wethouder Willem Heinen deze week zijn steentje bijgedragen om het strand zwerfvuil vrij te houden door de afvalboeien in gebruik te nemen.