Studietoeslag voor studenten met beperking: extra kans op werk


Op 16 juni 2015 heeft de gemeenteraad de verordening Individuele Studietoeslag Krimpenerwaard vastgesteld. Door deze verordening kan het college inwoners een individuele studietoeslag geven. Het gaat om studenten van wie is vastgesteld dat ze niet in staat zijn het minimumloon te verdienen.

Het afronden van een studie versterkt hun positie op de arbeidsmarkt. Een diploma laat immers aan werkgevers zien dat iemand gemotiveerd is en veel in zijn mars heeft. De verordening treedt met terugwerkende kracht in werking vanaf 1 januari 2015.

Steuntje in de rug

Mensen met een arbeidshandicap hebben volgens de gemeente een extra steuntje in de rug nodig als het gaat om studeren. Voor hen is de drempel om te lenen een stuk hoger, omdat de kans op een baan later lager is. Een studieregeling stimuleert mensen om toch de stap te zetten om naar school te
gaan of een studie te volgen. Ook biedt het een financiele compensatie voor het feit dat het voor deze groep vaak moeilijk is om de studie te combineren met een bijbaan.

Voorwaarden

Wil je in aanmerking komen voor deze studietoeslag? Dan moet je in elk geval aan onderstaande voorwaarden voldoen:

* Je bent 18 jaar of ouder ;
* Je hebt recht op studiefinanciering op grond van de Wet studiefinanciering 2000 of recht op een tegemoetkoming op grond van hoofdstuk 4 van de Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten;
* Je hebt geen in aanmerking te nemen vermogen als bedoeld in artikel 34 van de Participatiewet;
* En er is vastgesteld dat je niet in staat bent tot het verdienen van het wettelijk minimumloon, maar wel mogelijkheden hebt tot arbeidsparticipatie.

Een aanvraagformulier of meer informatie kun je opvragen bij de afdeling Sociale Zaken via tel. 14 0182.