Tour de France doorkruist Hellevoetsluis


Tour de France doorkruist Hellevoetsluis

Op zondag 5 juli komt de Tour de France weer door Hellevoetsluis. De tweede etappe van de bekende wielerwedstrijd start die dag in Utrecht en komt via Rotterdam richting Hellevoetsluis om uiteindelijk op Neeltje Jans te finishen.

Er wordt veel publiek langs de route verwacht, ook in Hellevoetsluis! Verkeer en bezoekers van het evenement zullen rekening moeten houden met gezellige drukte en enkele verkeersmaatregelen.



Tijdschema

Als eerste komt - als opwarmertje - de bekende reclame karavaan langs. De verwachting is dat deze even na 14.00 uur via de Kanaalweg WZ Hellevoetsluis binnen komt.

De wielrenners worden tussen 16.00 uur en 16.30 uur verwacht. Dit kan natuurlijk in diverse groepen zijn want het peloton is dan al even onderweg en mogelijk zijn er diverse ontsnappingen geweest.



Route

De reclame karavaan en het peloton komen via de Groene Kruisweg en Kanaalweg WZ naar Hellevoetsluis. De route gaat verder via Amnesty Internationallaan en Provinciale weg, waarna zij via de N57 Hellevoetsluis weer zullen verlaten.



Verkeersmaatregelen

In verband met de veiligheid zal het gehele parcours die dag voor 4 uur (vanaf ongeveer 13.00 uur) worden afgesloten voor alle verkeer. Het is dan niet meer mogelijk om over genoemde wegen te rijden of deze met voertuigen over te steken. Vanaf dat moment rijden diverse voertuigen van de
organisatie al met de nodige snelheid al over het parcours. Wilt u het parcours te voet oversteken, doet u dat dan op kruisingen waar verkeersregelaars staan en neem de aanwijzingen van deze mensen over. Karavaan en peloton gebruiken beide kanten van de Amnesty Internationallaan. In verband
met de veiligheid moet de middenberm van de AI laan vrij van publiek blijven!



Openbaar Vervoer

De afsluitingen heeft ook gevolgen voor het openbaar vervoer in Hellevoetsluis, houdt u daarom de aankondigingen van de vervoersmaatschappij in de gaten.