Geslaagde zorgmarkt voor regionale jeugdhulpaanbieders en Sociale Te..


Foto: wethouder Aldrik Dijkstra in gesprek met een jeugdhulpaanbieder

In de Boei in Vinkeveen kwamen op dinsdag 23 juni 2015 jeugdhulpaanbieders uit de regio Utrecht-West, Sociale Teams en gemeenten uit de regio samen voor een zorgmarkt. Samen met een aantal jeugdhulpaanbieders organiseerde de gemeente De Ronde Venen de zorgmarkt.

De zorgmarkt is georganiseerd omdat er bij zowel de aanbieders, Sociale Teams als de gemeenten behoefte was om elkaar beter te leren kennen en ervaringen te delen. Inwoners ontvangen hierdoor betere ondersteuning op maat. Aanbieders, Sociale Teams en gemeenten kunnen namelijk beter samenwerken
omdat ze elkaar beter kennen. Bij de zorgmarkt waren ongeveer 20 regionale jeugdhulpaanbieders aanwezig en waren alle Sociale Teams uit de regio vertegenwoordigd.

Wethouder Aldrik Dijkstra: "Voor het leggen van verbindingen tussen zorgorganisaties, Sociale Teams en de gemeenten is het organiseren van een zorgmarkt zoals deze een uitstekend middel. Ik vond het mooi om te zien dat iedereen elkaar opzocht, kennismaakte en ervaringen met elkaar deelde.
Aanbieders vertelden enthousiast over hun aanbod en medewerkers van Sociale Teams konden alle vragen stellen die ze hadden. Het versterkt de samenwerking en een goede samenwerking is essentieel om de nieuwe manier van werken op het gebied van de zorg en ondersteuning aan de jeugd vorm te
geven. Het was een zeer geslaagde ochtend."

Samenwerking
Sinds januari 2015 hebben de regionale jeugdhulpaanbieders en Sociale Teams in de praktijk veel met elkaar te maken. De medewerkers van de Sociale Teams bekijken samen met de inwoners welke ondersteuning passend is om de hulpvraag van de inwoner te beantwoorden. Om inwoners de meest passende
ondersteuning te kunnen bieden is het voor de Sociale Teams van belang dat zij bekend zijn met, het aanbod van, de gecontracteerde jeugdhulpaanbieders in de regio Utrecht-West. Tijdens de zorgmarkt werd hieraan een extra impuls gegeven.

Foto: Sociale Teams, jeugdhulpaanbieders en gemeenten met elkaar in gesprek
Foto: Sociale Teams, jeugdhulpaanbieders en gemeenten met elkaar in gesprek

Vervolg bijeenkomsten
Samen met de gemeenten in de regio Utrecht-West wil de gemeente De Ronde Venen graag met alle Jeugdhulpaanbieders in gesprek blijven. In de toekomst worden daarom vaker (thema)bijeenkomsten georganiseerd waarbij jeugdhulpaanbieders en gemeenten met elkaar het gesprek aan gaan.



Foto boven: wethouder Aldrik Dijkstra in gesprek met een jeugdhulpaanbieder