Heb jij passie voor kunst en cultuur?


Gezocht: nieuwe leden voor de Commissie Kunst en Cultuur

De commissie Kunst en Cultuur van de gemeente Goirle vervult een actieve rol in het adviseren van het college van Burgemeester en Wethouders over kunst en cultuur. De commissie bestaat uit 6 leden. Deze worden aangesteld op basis van deskundigheid en vervullen geen politieke functie.

De taken van de leden van de commissie

De commissie Kunst en Cultuur adviseert het college over:
o de besteding van gelden, gestort in het 'fonds verfraaiing gemeente' (1%-regeling);
o de verstrekking van kunstopdrachten aan kunstenaars;
o zaken in verband met de kunstzinnige verfraaiing van de openbare ruimte van de gemeente Goirle;
o het expositiebeleid en het houden van tentoonstellingen in de hal van het gemeentehuis.

Daarnaast leveren de leden ook in praktische zin een bijdrage aan de activiteiten die plaats vinden op initiatief van de commissie.

De kandidaat

Van de kandidaat wordt verwacht dat hij/zij affiniteit, kennis en inzicht heeft in kunst en cultuur in zijn algemeenheid. Ervaring in een of meerdere disciplines van kunst is gewenst (bv. dans, toegepaste vormgeving, beeldende kunst, theater).

Overige informatie

De kandidaat is bereid te vergaderen in het gemeentehuis (ca. zes keer per jaar) en deel te nemen aan de activiteiten die vanuit de commissie worden geinitieerd. De kandidaat woont in Goirle of Riel. De gekozen kandidaat wordt aangesteld voor een periode van vier jaar waarbij een verlenging
van nog eens vier jaar mogelijk is. Leden van de commissie kunst en cultuur ontvangen een vergoeding per maand.

De procedure

Uw sollicitatiebrief + cv kunt u tot 1 juli 2015 richten aan het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 17, 5050 AA Goirle. U kunt uw brief ook mailen naar sandra.krebber@goirle.nl.

U ontvangt hierna zo spoedig mogelijk bericht. De gesprekken vinden plaats in de 1e helft van juli 2015.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sandra Krebber, afdeling Ontwikkeling via telefoonnummer (013) 5310 518 of sandra.krebber@goirle.nl.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------