Aanhouding na autodiefstal


Aanhouding na autodiefstal

Laatste update:
26-06-2015 | 12:43

Laren, Nijkerk - Donderdag 25 juni hield de politie na een achtervolging een man aan op verdenking van autodiefstal en voorbereidingswerkzaamheden voor inbraak.

Op de A1 ter hoogte van Laren zagen agenten een auto rijden die na een proefrit in Nijkerk niet teruggebracht was en daarvoor gesignaleerd stond. Bij het zien van de politie, ging de automobilist ervandoor. Hij nam vervolgens afslag Baarn-Noord en reed de Dr. Albert Schweitzerweg op. Daar
remde hij hard en sprongen beide inzittenden uit de auto en renden het bos in. Voor de veiligheid van verdachten en politie tijdens de zoektocht werd het treinverkeer stilgelegd. Een politiehelikopter en politiehonden zochten mee naar de mannen. Een van de verdachten werd in een greppel
aangetroffen, en werd om 00.30 uur aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. In de auto lagen inbrekerswerktuigen, deze en de auto zelf werden in beslag genomen.



De politie onderzoekt de zaak en is nog op zoek naar de tweede verdachte. Getuigen, of mensen die meer weten van deze zaak, wordt gevraagd contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.