Recherche zoekt getuigen van ernstige homogerelateerde mishandeling ..


Recherche zoekt getuigen van ernstige homogerelateerde mishandeling Vondelpark

Laatste update:
26-06-2015 | 13:34

Amsterdam - De recherche in Amsterdam Zuid is in samenwerking met het team Roze in Blauw van de politie Amsterdam dringend op zoek naar getuigen van een zware mishandeling waarbij een 45-jarige man in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 juni een dubbele beenbreuk opliep.

Die nacht, rond half twee, was het slachtoffer in het Rosarium van het Vondelpark toen een groepje van ongeveer vijf jongemannen het slachtoffer uitscholden en schopten. Hierdoor bleek later in het ziekenhuis dat het slachtoffer zijn scheen-en kuitbeen had gebroken.

Een getuige heeft verklaard dat hij het groepje jongemannen eerder heeft gezien bij een bankje in de rozentuintjes.

Signalement:

De vijf jongemannen, in de leeftijd van 18 tot 22 jaar zijn vermoedelijk van Surinaams/Antilliaanse afkomst. Zij spraken Nederlands met een Amsterdams accent, maar ook Spaans/Papiaments. In het Papiaments werd het slachtoffer uitgescholden voor 'homo'. Zij hadden een slank/tenger postuur en
droegen petjes.

Onderzoeksvragen:

1. Wie heeft dit groepje jongemannen in de avond/nacht van woensdag 24 op donderdag 25 juni eveneens gezien in die omgeving en kan meer verklaren over hun signalement of wat zij daar deden?

2. Zijn er mensen/mannen die ook door dit groepje zijn aangesproken of uitgescholden?

3. Wie heeft gezien waar de jongemannen het Vondelpark zijn binnengekomen of weer hebben verlaten? Dit in verband met het veiligstellen van camerabeelden uit de omgeving.

Voor alle informatie kan contact worden opgenomen met het onderzoeksteam via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Het politieteam Roze in Blauw is bereikbaar via 088-1691234. Anoniem kan gebeld worden met 0800-7000.