AVROTROS TV Show voor UNICEF


26 juni 2015, Voorburg

Geef kinderen de kans om kind te zijn. Kijk woensdag 1 juli om 20.25 naar de uitzending van de AVROTROS TV Show die dan volledig in het teken van UNICEF staat. Met bijzondere gasten als Kenny B., Dre Hazes, Trijntje Oosterhuis en topballerina Michaela DePrince, blikken we terug op hun kindertijd.

Promo TV Show in het teken van UNICEF

IFrame


In deze bijzondere aflevering van de TV-show zijn er unieke verhalen van gasten uit binnen- en buitenland die met Ivo Niehe terug gaan naar hun jeugd. Het levensverhaal van topballerina Michaela DePrince bijvoorbeeld, is bijna te onwerkelijk om waar te zijn.

Michaela is geboren in Sierra Leone en verliest op driejarige leeftijd haar ouders tijdens de gruwelijke burgeroorlog. Ze groeit op als wees en wordt door haar huidaandoening, vitiligo, gezien als kind van de duivel. Op een dag vindt ze een tijdschrift met op de voorkant een balletdanseres.
Vanaf dat moment weet ze hoe haar toekomst eruit moet zien: ze wilt ook balletdanseres worden. Nu danst Michaela bij de Junior Company in Amsterdam en is ze in dienst van Het Nationale Ballet.

Ballet -dancer -Michaela -De -007

Foto: Gallo Images/REX