Gemeenteraad neemt Beleidskader 2016-2019 aan


Roks, M. (Marloes)

Donderdagavond 25 juni heeft de gemeenteraad het Beleidskader voor de jaren 2016-2019 aangenomen. Het stuk werd op 2 punten geamendeerd. Met algemene stemmen werd een amendement aanvaard die inhoudt dat er dit jaar een takendiscussie gevoerd zal worden in aanloop naar de begroting voor 2016.
Met die takendiscussie zal meteen worden bekeken welke extra mogelijkheden er bestaan om tot alternatieve bezuinigingen te komen en wordt gewerkt naar een financieel sterkere positie van de gemeente.

Het tweede amendement dat door de raad werd aangenomen gaat over besparingsmogelijkheden die onderzocht moeten worden op het gebied van energieopbrengsten uit braakliggende gronden en op het gebied van het doelmatiger omgaan met onderwijshuisvesting.

Daarnaast dienden de verschillende politieke partijen 15 moties in waarvan er twee al voor de stemming werden ingetrokken. Van de andere 13 moties werden er 3 verworpen en 10 aangenomen. Daarbij zit onder andere een motie om de toekomstvisie te actualiseren, welstandsvrij bouwen en een motie
om de raad uiterlijk het eerste kwartaal van het volgend jaar te informeren over welke wijken de komende tijd worden aangepakt.