Jazz Recordings: van een solo optreden op je zolderkamer naar samenspel in de studio

Persbericht

Jazz Recordings: van een solo optreden op je zolderkamer naar samenspel in de studio

Workshops onder begeleiding van professionele gastmusici in LantarenVenster, opnames van studiokwaliteit én een optreden tijdens North Sea Round Town, de officiële opwarmer van North Sea Jazz. Het festival haalt met ‘Jazz Recordings’ enthousiaste solisten van hun zolderkamer en laat ze in groepsverband het beste uit zichzelf en de groep halen. Na een succesvolle eerste editie in 2014 presenteert North Sea Round Town een nieuw traject. Aanmelden kan vanaf eind februari via www.northsearoundtown.nl. De workshops starten in mei.

Professionele begeleiding

De professionele begeleiding staat centraal tijdens Jazz Recordings. De workshops worden geleid door muzikant Stefan Lievestro. Directeur van North Sea Round Town, Mijke Loeven: “Als je veel naar muziek hebt geluisterd, dan weet je precies hoe het moet klinken. De uitdaging is om juist dat voor elkaar te krijgen. Met een topmuzikant als begeleider kun je tot een nieuw niveau komen. Dit is dé kans om een lang gekoesterde wens om muziek te spelen waar te maken.”

Van workshops naar een studio opname!

De workshops van Jazz Recordings vinden plaats in LantarenVenster. De deelnemers komen wekelijks bij elkaar om te repeteren. Aan het einde van dit traject wordt een selectie van de nummers in samenwerking met technici van LantarenVenster opgenomen. Mijke Loeven: “Als deelnemers zelf niet spelen dan zitten ze bij de technicus; de beste collegeplaats die er is.” Naast de opnamedag is er een optreden tijdens North Sea Round Town. Dit festival warmt van vrijdag 26 juni t/m zondag 12 juli Rotterdam op met ruim 200 concerten op zo’n 100 locaties. De officiële opwarmer van het North Sea Jazz Festival.

Vanaf eind februari kunnen enthousiaste muzikanten zich aanmelden voor Jazz Recordings via het aanmeldingsformulier op www.northsearoundtown.nl.

Een kleine terugblik

In 2014 vond de eerste editie van Jazz Recordings plaats. Ruim 25 deelnemers, verdeeld over drie groepen, speelden samen in LantarenVenster. De professionele begeleiding door Stefan Lievestro zorgde voor studio opnames om trots op te zijn. De kers op de taart was een live optreden tijdens North Sea Round Town. Deelnemer Geert-Jan van Rooij: “De gedrevenheid straalde van onze workshopleider af. Het leek bij de eerste workshop wel of we dit vaker hadden gedaan! Natuurlijk is er nog veel te leren, maar daar is zo’n Jazz Recordings workshop ook voor bedoeld.”

Einde persbericht