Contactgroep offshore werkschepen gaat op 26 juni van start

1 mei 2015 De KVNR start een contactgroep offshore werkschepen. Het doel is het signaleren van beleidsmatige ontwikkelingen en die doorspelen naar de KVNR-commissies die actief zijn op het gebied van veiligheid, milieu, arbeid en economie. Daarnaast zal de contactgroep een platform zijn voor kennis- en informatiedeling.

In toenemende mate exploiteren KVNR-leden offshore werkschepen. Daarbij ondervinden ze veel hinder van internationale, Europese en nationale regelgeving. In veel gevallen is er ruimte voor verschillende interpretaties door verschillende vlaggenstaten, met uiteenlopende nationale regelgeving tot gevolg. Het gelijke speelveld kan daar mogelijk door verstoord worden.

De KVNR nodigt leden uit zitting te nemen. Rederijen die nog geen lid zijn, kunnen voor maximaal een jaar deelnemen. De KVNR-contactgroep offshore werkschepen zal op 26 juni 2015 van 13:00 tot 15:00 uur voor het eerst bijeenkomen. U kunt zich daarvoor uiterlijk 17 juni 2015 bij mevrouw J. de Voogd opgeven. De heer Jan-Piet Baars, directeur offshore van Vroon Group B.V., is bereid gevonden het voorzitterschap op zich te nemen.