Fairfood feliciteert Ahold en Delhaize met de fusie

Fairfood feliciteert Ahold en Delhaize met de fusie

"En nu samen aan de slag voor eerlijke lonen in de voedselketen"

De inkoopkracht van Ahold Delhaize brengt de consumenten een voordeel, onze boodschappen worden goedkoper. Maar wie betaalt de prijs? Fairfood vreest dat de neerwaartse druk op de prijzen met name voelbaar zal zijn bij de meest kwetsbaren aan het begin van onze voedselketen: de arbeiders en de boeren, de plukkers, de inpakkers, de snijders wereldwijd.

Miljoenen mensen zijn werkzaam in de voedselketen. Velen van hen verdienen geen eerlijk loon. Een eerlijk inkomen verzekert dat zij en hun omgeving een humaan bestaan kunnen leiden, waar kinderen naar school kunnen, waar veilige en sociale arbeidsomstandigheden zijn en waar aandacht is voor het milieu.

De fusie zal grote kostenbesparingen opleveren. Dit is het perfecte moment voor Ahold Delhaize om eerlijke lonen in hun voedselketen te implementeren. En voor Ahold Delhaize en Fairfood om samen naar slimme oplossingen te zoeken, in de dialoog die we al hebben.

"Fairfood ziet dat op heel veel plekken in de wereld arbeiders en boeren na een dag hard werken niet in staat zijn om voldoende te eten, fatsoenlijk te wonen en hun kinderen naar school te sturen. De oplossing van dit maatschappelijke probleem ligt mede bij bedrijven als Ahold Delhaize en de consument. Zij hebben de macht om het verschil te maken. Wij werken graag met Ahold Delhaize samen" Maxine Tillij, Managing Director Fairfood International.

Fairfood roept de nieuwe Ahold en Delhaize groep en al haar klanten op om samen met ons aan de slag te gaan voor eerlijk inkomen voor alle mensen in de voedselketen.

Over Fairfood International

Fairfood International is een innovatieve, op feiten gebaseerde organisatie die streeft naar een eerlijke en transparante voedselketen. Onze missie is om de sociaaleconomische omstandigheden van kwetsbare werknemers in de voedingsindustrie, zoals kleine boeren en vissers, te verbeteren. Daarnaast wil Fairfood een duurzaam voedselsysteem creëren met respect voor mensenrechten en een gezonde economie. Samen met bedrijven in de voedsel en drankindustrie en overheden wil Fairfood de sociale, ecologische en economische vraagstukken binnen de mondiale voedselketen aanpakken.

Noot voor redacties:

www.fairfood.org

Voor meer informatie,