Pater W. Biemans SJ spirituaal van het Ariensinstituut

Pater W. Biemans SJ spirituaal van het Ariensinstituut

26-6-2015

De aartsbisschop van Utrecht, Willem Jacobus kardinaal Eijk, heeft met ingang van 15 augustus 2015 pater Ward Biemans SJ STL benoemd tot spirituaal van het Ariensinstituut, de priesteropleiding van het Aartsbisdom Utrecht. Als zodanig zal hij worden belast met de geestelijke begeleiding en vorming van de seminaristen van het aartsbisdom. Hij zal hierin nauw samenwerken met de andere spirituaal, em. pastoor drs. H.Th.M. van Doorn, die deze taak het afgelopen studiejaar alleen heeft verricht.

Beschrijving

Ward Biemans werd in 1971 geboren in Gilze en Rijen en studeerde na zijn gymnasiumopleiding gezondheidswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Limburg. Vervolgens vertrok hij naar Utrecht voor een studie sociale wetenschappen en milieukunde. Na zijn studie heeft hij verschillende jaren gewerkt als milieubeleidsmedewerker bij de provincie Zuid-Holland. In 2000 trad hij in bij de Jezuietenorde en deed zijn noviciaat in Birmingham, waarna hij zijn bachelor theologie deed aan de Radbouduniversiteit te Nijmegen. Aan de Pontificia Universit`a Gregoriana te Rome behaalde hij in 2007 zijn kerkelijk licentiaat in de moraaltheologie. In hetzelfde jaar werd hij tot diaken gewijd. Terug in Nederland bereidde hij zich voor op het parochiepastoraat en werd in 2008 in Antwerpen tot priester gewijd.

Hij werd vervolgens benoemd in de H. Petrus Canisiusparochie te Nijmegen en heeft in die jaren ruime ervaring opgedaan in de geestelijke begeleiding. Ook heeft hij verschillende achtdaagse- en weekendretraites gegeven in Nederland en Vlaanderen. Het afgelopen jaar was pater Biemans voor zijn tertiaat (een laatste vormingsjaar binnen de jezuietenorde) in Portland, Oregon in de Verenigde Staten. Momenteel is hij werkzaam als priester in de H. Franciscus Xaveriuskerk (de Krijtberg) te Amsterdam en actief in het vormingswerk van de jezuieten in Nederland en Vlaanderen.

De staf van het Ariensinstituut is blij en dankbaar dat pater Biemans bereid is om zich - naast zijn andere werkzaamheden - in te zetten voor de geestelijke vorming van de seminaristen en wenst hem Gods rijkste zegen toe in het vervullen van deze belangrijke taak.