Werkzaamheden Stationsbrug Franeker uitgesteld

De werkzaamheden aan de Stationsbrug in Franeker zullen voorlopig niet starten. Dit, omdat provincie Fryslan en de aannemer, het Consortium Stationsbrug Franeker (CSF), nog geen gezamenlijke opvatting over de opdracht hebben.

De partijen hebben samen een onafhankelijk adviesbureau ingeschakeld om een bindend advies te geven. Dit advies bestaat uit twee delen. Het eerste deel, waarin gekeken wordt naar de opdracht, is begin juli klaar. De uitkomsten van het tweede deel worden in het najaar verwacht. Zodra het advies bekend is, gaan beide partijen met elkaar in gesprek. Wanneer de werkzaamheden starten, is op dit moment niet bekend.

Stationsbrug

De huidige Stationsbrug in Franeker is zo'n zestig jaar oud en aan vervanging toe. Door deze brug te slopen, maakt zij plaats voor een geheel nieuw ontwerp. Met een doorvaartbreedte van zeventien meter is de nieuwe Stationsbrug straks klaar voor het grotere scheepvaartverkeer. Eind vorig jaar werd de opdracht gegund aan het Consortium Stationsbrug Franeker. Dit consortium wordt gevormd door Reimert Bouw en Infrastructuur uit Almere, Aannemingsbedrijf Dekker uit Krabbendam en BSB Staalbouw uit Burgum. Oorspronkelijk zou de sloop begin juni van start gaan.

Franeker Waddenpoort

Begin juni zijn wel twee andere projecten uit het programma Franeker Waddenpoort gestart. Namelijk het aanleggen van het kabelwerk naast de Oosterpoortsdam. Dit ter voorbereiding op de herinrichting van het Oud-Kaatsveld en het vervangen van de Oosterpoortsdam door een brug. In het geheel van deze werkzaamheden, zal het werk aan de Stationsbrug later starten. Alle partijen spannen zich in om de overlast te beperken en de totale afsluiting van het gebied rondom de brug niet langer te laten duren.

Kijk voor informatie over de omleidingsroutes op www.franekerwaddenpoort.nl.