Van Rijn reikt Gouden Prokkels uit

Nieuwsbericht | 26-06-2015

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) heeft vrijdagmiddag de Gouden Prokkels uitgereikt. Dat zijn de prijzen voor de leukste en meest prikkelende ontmoetingen tussen iemand met een verstandelijke beperking, en iemand zonder.

Zo'n ontmoeting noemen we een prokkel. En die kunnen overal plaatsvinden. Bijvoorbeeld in de wijk of bij bedrijven, in een zorginstellingen of met woningcorporaties, bij een speeltuinvereniging of op een (kinder)boerderij. De uitreiking van de Gouden Prokkels is bedoeld om mensen enthousiast te maken om het meeste uit een prokkel te halen.

Alleen maar winnaars

Van Rijn: 'Wat zorgen prokkels toch voor enorm veel plezier en energie! Natuurlijk kan niet iedereen met een Gouden Prokkel naar huis, maar eigenlijk zaten vandaag in de zaal alleen maar winnaars.'

Drie Gouden Prokkels

De Gouden Prokkels zijn voor de zevende keer uitgereikt, dit jaar in drie categorieen: prokkelen in de samenleving, prokkelstages en mensenrechten Prokkel. De inzendingen die onverhoopt naast de eerste prijs grepen, zijn beloond met een Zilveren Prokkel. Een overzicht van de winnaars van de Gouden Prokkel 2015 staat op Prokkel.nl.