Dick Nauta benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau


26-06-2015
" " Klik om te vergroten

Op vrijdag 26 juni ontving Dick Nauta (71) uit St.-Annaparochie een Koninklijke Onderscheiding. Uit handen van burgemeester Gerrit Krol krijgt hij de titel Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Nauta krijgt de onderscheiding vanwege de vele verdiensten op maatschappelijk en cultureel gebied.

Sinds 1974 is Dick Nauta actief lid van de Werkgroep het Bildt. Vanaf het ontstaan van de partij in 1973, was hij op vele manieren actief betrokken bij het reilen en zeilen van de Werkgroep Het Bildt, en al de werkzaamheden die daaruit voortkomen. In het 40-jarig bestaan heeft Dick Nauta aan
alle mogelijke functies, commissies vorm en inhoud gegeven. Van 1990 t/m was Nauta ook raadslid voor de Werkgroep.

Van 2002 t/m 2014 was dhr. Nauta voorzitter van Stichting overdekte sportaccommodaties het Bildt. Mede dankzij zijn inzet is het sportcomplex De Bildtse slag in zowel financieel als organisatorische opzicht gezond (geworden) en klaar voor de toekomst. De Bildtse Slag is in oorsprong een
gemeentelijke organisatie, die na nieuwbouw is geprivatiseerd in de stichting overdekte sportaccommodaties op het Bildt. In 2014 nam Dick Nauta afscheid als voorzitter van deze stichting.

Vanaf 2009 is Dick Nauta voorzitter van Stichting De Aerden Plaats in Oudebildtzijl.
Als zeer actief voorzitter heeft hij in 2009 de opgerichte stichting Aerden Plaats vorm en inhoud gegeven. Mede dankzij dhr. Nauta is het bezoekerscentrum in Oudebildtzijl verbouwd en heringericht en zijn de bezoekersaantallen verdubbeld.

Foto volgt.