Persbericht: Lucinda Brand rijdt solo naar kampioenstitel


Persbericht: Lucinda Brand rijdt solo naar kampioenstitel
Geplaatst op 27 juni 2015

Emmen, 27 juni 2015 - Wielrenster Lucinda Brand mag zich voor de tweede keer in haar wielercarriere de beste van Nederland noemen. Na haar tweede plek vorig jaar is dit een welverdiende rood-wit-blauwe trui.



In de eerste en tweede ronde is het vooral Winanda Spoor die in de aanval gaat. Uiteindelijk komt zij samen met Minke Slingerland los van het peloton. Er wordt een kopgroep gevormd met Knol, Slingerland, Spoor en Hoeksma maar nog voor de tweede passage worden ze teruggehaald.



Uiteindelijk ontstaat er na de derde passage een kopgroep bestaande uit acht rensters, waaronder Korevaar en Spoor. Met nog 65 kilometer te gaan heeft de kopgroep, met Nina Kessler op kop, een voorsprong van drie minuten. Wanneer de vrouwen nog 52 kilometer te gaan hebben laten de acht
koplopers hun voorsprong verkleinen. Het tempo lijkt vanaf dat moment lager te liggen, de dames van team Parkhotel gaan vanuit het peloton niet in de aanval.



Het Rabo-Liv team komt met nog 34 kilometer te gaan in de aanval en beeindigt de voorsprong van de acht rensters.



Finale

Het tempo wordt duidelijk opgevoerd. In de kopgroep, die een kleine 25 kilometer voor de finish ontstaat, zitten o.a. Ellen van Dijk en Amy Pieters. Al snel wordt ook deze groep door het peloton bijgehaald. Als de bel voor de laatste ronde klinkt rijden Slappendel, Van Vleuten, Van Gogh, Slik,
Brand, Pieters, De Baat, De Jong en Van Hoek in een kopgroep met een voorsprong van 30 seconden. In de slotfase rijden Van Vleuten, Van Hoek en Slappendel weg van de groep. Dit was echter voor korte duur want Brand gaat erop en erover. Al snel heeft de renster van Rabo-Liv tientallen meters
gepakt en met nog 3 kilometer voor de streep heeft ze een voorsprong van 15 seconden. De 25-jarige Brand rijdt solo naar de finish.



"Als je een klein gaatje hebt, op zo'n lastig parcours als dit, dan moet je gewoon blijven rijden. En dat is gelukkig gelukt", aldus de kersverse Nederlandse kampioene.



Beloften

In dezelfde wedstrijd is Demi de Jong Nederlands kampioen geworden bij de beloften. Op de tweede plek is Riejanne Markus geeindigd en Kelly Markus pakt het brons.