Persbericht: Nederlandse titel voor tandem Van Bommel/Jochems

Geplaatst op 27 juni 2015

Bladel/Nieuwegein, 27 juni 2015 - Tandem duo's Anouk van Bommel/Sigrid Jochems en Vincent ter Schure/Timo Fransen zijn Nederlands kampioen op de weg geworden.

Tandem vrouwen

Waar ze op de tijdrit naar zilver reden mochten Anouk van Bommel/Sigrid Jochems vandaag het rood-wit-blauw ontvangen. De dames reden 17 rondes, waarnaar de wedstrijd eindigde met slechts een kleine achterstand voor Odette van Deudekom/Kim van Dijk die het zilver pakten. Loes Bloo/Samantha van
Steenis eindigden op de derde plek.

Tandem mannen

Nadat ze ook Nederlands kampioen zijn geworden op de tijdrit hebben Vincent ter Schure/ Timo Fransen vandaag weer met succes gestreden voor het goud. Rinne Oost/Cor van Leeuwen kwamen, met een kleine achterstand, als tweede over de streep. Met een miniem verschil kwamen Stephen de
Vries/Patrick Bos als derde over de streep.

Cycling mannen C1-C3

Na 12 rondes van elk 3.3 kilometer komt Maurits Morsink als eerste over de finish. Met een achterstand van vier seconden eindigt Sven Boekhoven als tweede. Op een ronde achterstand mag Arnoud Nijhuis als derde het podium betreden.

Cycling mannen C4-C5

Daniel Abraham Gebru komt na 13 rondes als eerste over de streep en mag zich Nederlands kampioen van zijn categorie noemen. Op 7 seconden achterstand komt Martin van de Pol binnen die hierdoor het zilver om krijgt. Als derde eindigt Willem Wijlaars.

Cycling vrouwen C1-C5

Drievoudig wereldkampioen op de baan Alyda Norbruis kwam uit in de categorie cycling. Zij toonde aan opnieuw de beste te zijn. Na 10 rondes kwam Eva van Glasenap als tweede over de streep. Als derde eindigt Sygrid Groustra.

Handbike mannen H5/0

Nederlands kampioen handbiken op de tijdrit Tim de Vries wint ook het goud op de weg. Na 13 rondes komt hij als eerste over de streep gevolgd door Jetze Plat en Matthijs Plat. De hele wedstrijd rijden De Vries en Plat samen op kop, maar in de eindsprint beschikt De Vries toch over de meeste
kracht.

Handbike mannen H4

Herber Burggraaf heeft na de start al snel een grote voorsprong, de Nederlands kampioen op de tijdrit, wordt dit ook op de weg. John Vink eindigt als tweede en Ronald Vincenten neemt het brons in ontvangst.

Handbike mannen H1-H3

Mischa Hielkema was al eigenaar van de titel Nederlands kampioen tijdrit, maar mag zich nu ook de beste van Nederland noemen op de wegwedstrijd. Over 12 rondes bleek hij vanaf de start al de sterkste te zijn. Als tweede komt Aksel Cijntje over de streep gevolgd door Peter Sluis.

Handbike vrouwen H1-H5/0

Laura de Vaan won eerder al de tijdrit en nu ook de wegwedstrijd. De hele wedstrijd reed ze samen met Jeanette Jansen, maar in de eindsprint bleek De Vaan toch iets sterker.

Tevreden staf
Bondscoach tandem en cycling Johan Procee: "Het is knap van de tandem Ter Schure/ Fransen dat zij hun positie als favoriet ook weten waar te maken. De druk op hun schouders maakt zo'n kampioenschap toch spannender. Het is heel sterk van Maurits Morsink dat hij de ervaren Sven Boekhoven voor
weet te blijven en wint. Wij zijn ook erg blij met de 8 van Bladel die ons welkom heeft geheten. Het is fijn om de zekerheid van hun steun in deze wielersport te hebben."