John Hiatt naar Roots in the Park

Utrecht, 17 februari 2015 - John Hiatt komt met zijn volledige band naar Nederland. Het is inmiddels drie jaar geleden dat de Amerikaanse singer/songwriter in Nederland optrad. Op 27 juni speelt John Hiatt een exclusief Nederlands concert op Roots in the Park in Utrecht. Ook zal de Ben Miller Band optreden. De komende weken volgen nog diverse andere namen.

Het was 1989 toen John Hiatt ook in Nederland doorbrak met de wereldhit 'Have a little faith in me'. Inmiddels staat zijn naam in beton gegoten als een van de grootste blues- en americana singer-songwriters ter wereld. John Hiatt ontving awards en onderscheidingen en werd in 2014 voor zijn laatste album 'Terms Of My Surrender' nog twee keer genomineerd voor een Grammy Award. Zijn werk als songsmid liegt er niet om: Bob Dylan, Eric Clapton, BB King, Bonnie Raitt en Iggy Pop zijn maar een aantal van de artiesten die nummers van John Hiatt hebben gecovered. Met zijn band, The Combo, heeft John Hiatt de reputatie zijn publiek bij de lurven te grijpen. Met zijn ruwe, whiskey doordrenkte, stem klinkt Hiatt intens en meeslepend om vervolgens rockend en opzwepend uit te pakken.

Of zoals een Amerikaans dagblad onlangs schreef: "He prowls the stage, delivering the bluesy stuff in a whiskey-burn howl, shouting the rock stuff and fronting a formidable band that can turn on a dime, from ballads to bombast."

Ook is de Ben Miller Band bevestigd. Meerdere keren gingen ze mee op wereldtournee met ZZ Top. Waarom? Omdat Billy Gibbons ze ontdekte en groot fan van ze werd. Misschien was je er wel bij in de HMH toen ze als voorprogramma bij ZZ Top zo'n 5500 man ondersteboven speelden. 'Wie zijn die gasten? Dit is echt goed' gonsde het in de zaal.

Gitaar, banjo, one-string washtub bass, drums, trombone, mandoline, electrisch wasbord en eetlepels zijn de werktuigen die deze bikkelharde arbeiders van de blues- en rootsmuziek op het podium ter hande nemen.

De kaartverkoop voor Roots in the Park start aanstaande donderdag om 10:00 uur via www.ticketmaster.nl en www.rootsinthepark.com.