Kunstvereniging viert jubileum met opening zomertentoonstellingen

Kunstvereniging viert jubileum met opening zomertentoonstellingen

Op zaterdag 27 juni opent Kunstvereniging Diepenheim twee nieuwe tentoonstellingen. In het hoofdgebouw is een solo tentoonstelling van Jonas Ohlsson te zien en in het Drawing Centre wordt het 25 jarig jubileum van de Kunstvereniging gevierd door een grote groepstentoonstelling waarin nieuwe werken van vrijwel alle deelnemende kunstenaars van de afgelopen jaren te zien zijn.

Om 15:00 uur start de feestelijke dag in de Kunstvereniging met de opening van de solo tentoonstelling van de in de Bijlmer wonende Zweedse kunstenaar Jonas Ohlsson. Jonas staat bekend om zijn radicale kunst. Kunst met een anarchistisch punk tintje. Hij gebruikt kunst en muziek als middel om het leven te vieren, maar ook om hierover belangrijke vragen te stellen. In zijn veelal kleurrijke en soms confronterende werken zoekt hij de grenzen op en doorbreekt culturele barrières als wezenlijk onderdeel van zijn eigen ontwikkeling. In Diepenheim viert hij zijn kunstenaarschap met oude en nieuwe werken. Tijdens de opening doet Blodfet & DJ Lonely een van zijn ‘Electro-Lectures’, een psychedelische mix van beats, muziek, spoken word, stand up comedy, verhalen vertellen en geluidseffecten.

‘Veldwerk’ 25 jaar Kunstvereniging Diepenheim

Om 16:30 uur zal de opening van de jubileumtentoonstelling ‘Veldwerk’ in het Drawing Centre plaatsvinden met een openingswoord van Arnoud Odding, directeur van Rijksmuseum Twenthe. Voor de tentoonstelling zijn alle kunstenaars die de afgelopen jaren hebben deelgenomen aan tentoonstellingen gevraagd om een nieuw werk te maken. Dankzij de zeer grote respons van de kunstenaars zijn er meer dan 160 unieke tekeningen en collages te zien. Al deze werken zijn in identieke maten gemaakt voor het speciale jubileumboek.

De tentoonstelling is voor het eerst nadrukkelijk ook een verkooptentoonstelling. Sommige kunstenaars hebben hun tekening zelfs ter verkoop geschonken aan Kunstvereniging Diepenheim en hebben een zeer bescheiden verkoopprijs vastgesteld. Met de opbrengst van de verkopen wordt een deel van het jubileumboek gefinancierd, dat op 5 september tijdens het eindfeest wordt gepresenteerd.

Maaltijd & Theatervoorstelling Mansholt

De feestelijke dag zal worden afgesloten met een maaltijd, ditmaal bij Boerderij Hof Kagelink aan de Markveldseweg in Diepenheim. De maaltijd zal van 17:30 tot 20:00 uur zijn, waarna er de mogelijkheid is om de theatervoorstelling Mansholt te zien, die geselecteerd is als één van de elf beste voorstellingen van 2014.

Iedereen is van harte welkom op de opening van zomertentoonstellingen op zaterdag 27 juni vanaf 15:00 in de Kunstvereniging, Grotestraat 17 Diepenheim. Kijk voor meer informatie op www.kunstvereniging.nl