CNN presenteert: europa’s migrantencrisis

PERSBERICHT

CNN presenteert: europa’s migrantencrisis

CNN correspondenten reizen mee met mensensmokkelaars en vluchtelingen

De wereld wordt geconfronteerd met een van de grootste vluchtelingencrisissen ooit. Een geschatte 60 miljoen mensen zijn momenteel wereldwijd op de vlucht door conflicten, armoede en vervolging.

Voor velen is de Middellandse Zee het enige obstakel tussen henzelf en een nieuw leven. Met als gevolg dat er dit jaar alleen al bijna 2000 migranten zijn verdronken in de verraderlijke golven – 30 keer meer dan gedurende dezelfde periode vorig jaar. En de verwachting is dat honderdduizenden de overtocht voor het einde van dit jaar zullen wagen. Mensensmokkelaars profiteren van de illegalenindustrie die 32 miljard dollar per jaar opbrengt. De weinige gelukkigen die het lukt om het Europese vasteland te bereiken worden geconfronteerd met een continent dat verdeeld is over hoe de vluchtelingen moeten worden opgenomen, gehuisvest en gevoed.

Van Libië tot Lampedusa en van Syrië tot Sicilië reisden CNN correspondenten undercover mee met mensensmokkelaars, gingen zij aan boord van reddingsoperaties en bezochten ze vluchtelingenkampen. In het programma CNN Presents: Europe’s Migrant Crisis doen zij verslag van de verhalen van vluchtelingen over hun reis over de zee van ‘hoop en dood’.

CNN Presents: Europe’s Migrant Crisis duurt een half uur en wordt uitgezonden op:

Zaterdag 27 juni om 20.30 uur

Maandag 29 juni om 11.00 uur

CNN International

CNN’s aanbod van nieuws en informatie diensten is beschikbaar in vijf verschillende talen op alle belangrijke TV, internet en mobiele platforms met een bereik van meer dan 392 miljoen huishoudens over de gehele wereld. CNN International is de nummer 1 internationale TV nieuws zender volgens alle vooraanstaande media-onderzoeken in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, de Asia Pacific regio en Latijns Amerika. De afgelopen jaren won CNN verschillende prestigieuze prijzen voor haar journalistieke werk, waaronder onlangs de Asian Television Award Cable & Satellite Network en werd twee maal uitgeroepen tot Royal Television Society News Channel of the Year. Het CNN digitale netwerk is een topnetwerk voor online nieuws, mobiel nieuws en sociale media. CNN heeft 41 redactiekantoren en meer dan 1.100 affiliates wereldwijd via CNN Newsource. CNN International is onderdeel van Turner Broadcasting System, Inc., een Time Warner company.

Noot voor de redactie (