Aanslag in Tunesie – Update 27 juni, 09.00 uur

26-06-15

Aanslag in Tunesie – Update 27 juni, 09.00 uur

Vrijdagmiddag 26 juni, heeft in de Tunesische badplaats Port El Kantaoui, nabij Sousse, een aanslag plaatsgevonden in het hotel Riu Imperial Marhaba en op het naastgelegen strand. De zes gasten van TUI Nederland die in dit hotel verbleven, zijn ongedeerd en inmiddels teruggekeerd naar Nederland.

Arkefly heeft zaterdag 27 juni, naast de reguliere vlucht, een extra toestel ingezet om vakantiegangers in Tunesië die hun vakantie niet willen afmaken, terug naar Nederland te vervoeren. Deze extra vlucht is vanochtend om 06.20 uur geland op Schiphol. Vanmiddag om 15.55 uur wordt de reguliere vlucht op Schiphol verwacht. Een deel van onze reizigers heeft er voor gekozen om hun vakantie in Tunesië af te maken; zij reizen terug naar Nederland met de regulier ingeplande terugvluchten.

Tot en met 4 juli annuleert Arkefly haar vluchten naar Tunesië. De vertrekkende gasten worden wel opgehaald, maar TUI Nederland brengt tot en met 4 juli geen reizigers naar Tunesië. Gasten die in deze periode naar Tunesië zouden vertrekken, kunnen hun reis omboeken of kosteloos annuleren. Uiterlijk maandag 29 juni wordt er een besluit genomen over de vluchten na 4 juli.

Klanten die vragen hebben over de situatie in Tunesië kunnen het volgende nummer bellen: 0900-8847.