Steun Kobani! 146 doden bij aanval IS op Koerden in Kobani in Rojava


146 doden bij aanval van IS op Koerden in Kobani in Rojava (West-Koerdistan) en in Syrië

DEN HAAG, 20150627 -- Bij de aanval van Islamitische Staat (IS) op de Koerdische grensstad Kobani in Syrië zijn tot nu toe zeker 146 doden gevallen. In de nacht van woensdag op donderdag opende de terreurgroep de aanval. De gevechten zijn nog altijd gaande en er zijn meerdere zelfmoordaanslagen gemeld. Activisten melden daarnaast dat IS bij een dorp nabij Kobani twintig Koerden, onder wie vrouwen en kinderen, heeft doodgeschoten.

Deze terreurgroep probeert  sinds maanden met logistieke en politieke steun van Turkije, Saudi-Arabië en Qatar,  Koerdische steden te veroveren, zoals Kobani in Rojava (West-Koerdistan) in Syrië en in Zuid-Koerdistan in Irak. Gisteren heeft deze terreurgroep  ook in Tunesië een bloedbad aangericht waarbij 37 onschuldige toeristen op het strand vermoord  werden. Daarnaast zijn er 27 burgers  in Koeweit in een sjiitische moskee opgeblazen door een zelfmoordactie van IS.  Verder is er in Frankrijk gisteren in een Amerikaanse gasfabriek iemand onthoofd door deze terreurgroep.

Er zijn bewijzen dat IS-strijders de stad, Kobani vanuit Turkije zijn binnengedrongen. Turkije ontkent dit maar het treft geen effectieve maatregelen aan de grens met Syrië om de buitenlandse strijders van IS tegen te houden. Integendeel houdt Turkije alle grensposten open waar IS de controle over heeft terwijl alle grensposten gesloten zijn waar Koerden controle over hebben.

Als gevolg van deze terroristische aanvallen van IS zijn er meer dan 400 gewonden. Men probeert deze gewonden over te brengen naar ziekenhuizen in Noord-Koerdistan in Turkije maar Turkije laat helaas niet iedereen toe terwijl de terroristen van IS door Turkije worden toegelaten om zich aan te sluiten bij IS.
De Koerdische gemeenschap in Nederland kan zijn rug niet toekeren aan Kobani! Zij delen hun verdriet, pijn en machteloosheid.  Alle aanslagen van de IS op onschuldige burgers veroordelen zij. Om hun stem te laten horen staan ze vandaag (27-06-2015) in Den Haag om 15.00 uur op de Bezuidenhoutseweg 67. 

Gezien de grote humanitaire nood en de nijpende situatie roepen zij de Nederlandse regering en de internationale gemeenschap op:
  1. Om alle middelen in te zetten om deze gewonden te helpen. 
  2. de Nederlandse regering  en de internationale gemeenschap moet ervoor zorgen dat Koerden, christenen en andere minderheden in de toekomst worden beschermd tegen de aanvallen van deze terroristen.
  3. Nederland en de internationale gemeenschap moet de democratisering van alle landen in het Midden-Oosten aanmoedigen. Het mag niet gebeuren dat Nederland wegkijkt vanwege economische belangen wanneer mensenrechten met de voeten worden getreden.
  4. Deze onmenselijke massamoord op de inwoners van Rojava ( Koerden, christenen en Arabieren( moet onmiddellijk door de VN en de internationale gemeenschap als genocide  erkend worden.
Federatie van Koerden in Nederland http://www.fedkom.nl