Reizen buiten Europa? Zet je reisverzekering om naar werelddekking


GRONINGEN, 20150629 -- Komende zomer trekt heel Nederland weer naar het buitenland om vakantie te vieren in een zonnig land. Veel Nederlanders trekken naar het zuiden binnen Europa, maar een grote groep gebruikt de zomer ook om verre reizen buiten Europa te maken. Een belangrijke stap om te nemen voordat je op vakantie gaat, is om te checken of uw reisverzekering ook de reis buiten Europa dekt.

Op vakantie gebeuren er soms dingen die u vooraf niet voorziet had. Een ongeluk, ziekenhuisopname of schade aan uw bagage, het kan allemaal voorkomen op vakantie. Het is handig om een reisverzekering af te sluiten om te voorkomen dat u zelf moet opdraaien voor de kosten. De meeste reisverzekeringen bieden dekking alleen in Europa. Als u bijvoorbeeld een reis naar Azië wil maken, moet uw verzekering aangepast worden naar werelddekking. Doet u dit niet, dan bent u ondanks de afgesloten reisverzekering, niet verzekerd tegen de kosten die gemaakt worden tijdens het incident in de landen buiten Europa. Bij de meeste reisverzekeringen kunt u uw reisverzekering eenmalig omzetten naar werelddekking en bij anderen moet dit aangepast worden voor een heel jaar. Voor sommige reizen kan u de verzekering wijzigen voor een specifieke reis zodat na de reis de werelddekking weer teruggedraaid wordt.

Bij een dergelijke lange en dure reis is het ook verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten. Als uw vakantie onverhoopt niet door kan gaan door wat voor redenen dan ook, hoeft u zich geen zorgen te maken om uw geld en kan u met een gerust hard de vakantie buiten Europa boeken.

Er zijn veel verschillende aanbieders van reisverzekeringen. Deze aanbieders geven in hun pakket allemaal weer een andere invulling van de basisdekking van een reisverzekering en daarom verschillen de premies van de reisverzekeringen soms heel veel. Daarom is het van tevoren goed om na te denken wat u nodig denkt te hebben aan dekkingen voor de reis. Op basis daarvan kunt u dan de reisverzekering kiezen die het best bij u past. Als er een reis buiten Europa op de planning staat, is het dus goed om te kijken wat er in de pakketten zit qua dekking buiten Europa.

Het is verstandig om goed te kijken welke reisverzekering er bij jou past. Op www.vergelijkenvanreisverzekeringen.nl kunt u gemakkelijk de reisverzekeringen vergelijken om de reisverzekering te vinden die precies aansluit bij dat wat u nodig hebt.