Wethouder bedankt werkgever BCA28 met taart


29-06-2015: Wethouder Liesbeth Vos van de gemeente Oldebroek overhandigde vrijdag 26 juni een taart aan Akkie en Bertus Boer van het bedrijf BCA28 in Wezep.

De gemeente werkt intensief samen met werkgevers om jonge inwoners aan het werk te helpen en de caravan- en camperhandel is een van de partners die kandidaten heeft geplaatst. In het kader van de start van het Regionaal Werkbedrijf, waar de aanpak onderdeel van vormt, vond de gemeente het tijd
om werkgevers in het zonnetje te zetten.

Waardering voor werkgevers

De wethouder sprak haar waardering uit. "Samen met de gemeente, doen werkgevers in Oldebroek hun best om jongeren een kans te geven op de arbeidsmarkt." Ook Akkie en Bertus Boer hebben in het verleden jongeren met een beperking binnen hun bedrijf een plekje gegeven om zich te ontwikkelen. Op
die manier tellen ze mee in de maatschappij en ervaren ze een meer zinvol bestaan. Jelle Wolthuizen is een van die jongeren die door deze samenwerking aan het werk is gekomen bij BCA28. Hij was vrijdagmorgen present bij de feestelijke overhandiging.

Ook andere deelnemende werkgevers kregen door de accountmanager van de gemeente een taart overhandigd. Door medewerking van het Oldebroekse bedrijfsleven zijn inmiddels volop clienten geplaatst en aan het werk geholpen. In de eerste helft van 2015 zijn er 22 plaatsingen gerealiseerd.

Werkbedrijf Regio Zwolle

Oldebroek vormt onderdeel van het Werkbedrijf Regio Zwolle. In het Werkbedrijf werken ondernemers, vakbonden, onderwijs en overheden samen om zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. De vraag van de werkgever is daarbij leidend. Weinig regels, een contactpersoon en een pakket aan
instrumenten zijn de uitgangspunten. De accountmanager werkgevers van de gemeente Oldebroek heeft hierin een prominente rol.

Dit vormt samen met een uitvoeringsplan vervolgens de leidraad om in de regio Zwolle stapsgewijs te komen tot de invulling van 585 garantiebanen en 415 (leerwerk)banen in de periode tot en met 2017.

Wethouder overhandigt taart aan bedrijf BCA28