Inschrijving Raadsledencongres geopend


DEN HAAG - De inschrijving voor het Raadsledencongres van zaterdag 5 september in Den Bosch is geopend. Het thema van het Raadsledencongres 2016 is de transformatie in het sociaal domein. Aanwezig op het Raadsledencongres zijn minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken en
Koninkrijksrelaties), staatssecretaris Martin van Rhijn (Volksgezondheid & Welzijn), staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) en voorzitter Jan van Zanen van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) om te praten over wat de nieuwe gemeentelijke taken voor participatie, jeugdzorg en
ondersteuning betekenen voor de gemeenteraad, de gemeente en de inwoners.

Inschrijven kan door op deze link te klikken van het congres en studiecentrum van de VNG dat de inschrijvingen verzorgt.

De organisatie van het Raadsledencongres is in handen van Raadslid.Nu, Vereniging van Griffiers, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Vorig jaar organiseerde Raadslid.Nu met dezelfde verenigingen en het ministerie een Raadsledencongres in Zwolle over de invoering van de nieuwe taken voor gemeenten en hun betekenis voor gemeenteraden. Deze keer gaat het Raadsledencongres over hoe gemeenteraden hun rol vervullen bij de
uitvoering van de nieuwe taken voor zorg, participatie en jeugd.

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 29 juni 2015.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Raadslid.Nu organiseert op 5 september in samenwerking met de Vereniging van Griffiers, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de VNG het Raadsledencongres over de transformatie in het sociaal domein. Inschrijving kan door hier te klikken op de inschrijvingslink.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!

Voor meer informatie over Raadslid.Nu: www.raadslid.nu