Geslaagde elektrische fietsinformatiedag


Geslaagde elektrische fietsinformatiedag

Op woensdag 17 juni heeft SOAB adviseurs uit Breda de elektrische fietsinformatiedag in de Gemeente Drimmelen verzorgd. Maar liefst 43 60-plussers hebben deelgenomen aan deze dag.

Tijdens een leerzame presentatie heeft SOAB de voor- en nadelen van de elektrische fiets besproken en zijn er praktische tips gegeven. Vervolgens hebben de deelnemers onder begeleiding van beweegcoach Jose van der Laar enkele reactie- en balanstesten uitgevoerd. Daarna kon men verschillende
elektrische fietsen uitproberen en/of de vaardigheid met de eigen (elektrische) fiets onder begeleiding van twee fietscoaches vergroten. De fietsen van de deelnemers konden ter plaatse desgewenst worden afgesteld door de meewerkende rijwielhandelaren Janssens uit Wagenberg en Rullens uit Made.
Tot slot is er nog korte rondrit door de gemeente, uitgezet door de plaatselijke Fietsersbond, gemaakt.

Al met al een zeer geslaagde dag, waarbij zelfs het weer meewerkte. Bovendien was de dag een mooi voorbeeld hoe de inzet van allerlei lokale partijen tot een geslaagd evenement kan leiden. Onze dank gaat, behalve naar alle meewerkende partners, uit naar voetbalvereniging Madese Boys voor het
ter beschikking stellen van hun locatie, welke zeer geschikt bleek voor deze dag. Wilt u een impressie krijgen van deze dag, kijk dan op onze website voor diverse foto's.