Ons afval heeft waarde, houdt u het ook apart?


29 juni 2015

Bij bewoners in de laagbouw is onderstaande bewonersbrief bezorgd:

onderwerp: Ons afval heeft waarde, houdt u het ook apart?

Beste bewoner,

Er is een wereld te winnen met het scheiden van afval. Want hoe beter we dit doen, hoe beter het afval tot grondstoffen en nieuwe producten verwerkt kan worden. Op dit moment bestaat het restafval van Purmerend grotendeels uit plastic verpakkingen en pakken van zuivel en vruchtensappen. Ook
gft-afval (groente-, fruit- en tuinafval) wordt onvoldoende gescheiden. Dat is jammer want zo gaat er veel herbruikbaar afval verloren. U moet dus meer mogelijkheden krijgen om uw afval beter te kunnen scheiden. Daarom gaan we dit najaar afval op een andere manier inzamelen.

Wat betekent dit voor u?

* U krijgt de beschikking over een gft-container, als u die nog niet heeft. De gft-container wordt straks elke week geleegd (behalve in de wintermaanden).
* Wij plaatsen 30 extra verzamelcontainers waarin u behalve uw plastic afval ook uw pakken van zuivel en vruchtensappen kwijt kunt.
* Door deze extra voorzieningen raakt uw restafvalcontainer veel minder snel vol. Daarom wordt uw restafvalcontainer straks eens per 2 weken geleegd.

Gft-container nu al aanvragen of afwijzen

Wilt u niet wachten tot na de zomer en wilt u nu al uw gft-container aanvragen? Dat kan via www.purmerend.nl/indegoeiebak of bij het Klantcontactcentrum van de gemeente via telefoonnummer (0299) 452 452.

Als u straks geen gft-container wilt ontvangen, kunt u dat aangeven via een speciaal formulier op www.purmerend.nl/afval.

Meer informatie

De komende tijd houden we u op de hoogte. Na de zomervakantie ontvangt u een brief met actuele informatie. Het laatste nieuws staat ook op onze website: www.purmerend.nl/afval. Hier staan ook tips voor het scheiden van afval, en een vragen-en-antwoordenlijst. Heeft u toch nog een vraag? Neem
dan contact met ons op via gft-container@purmerend.nl.

Met vriendelijke groet,


M.T.A. Hegger
Wethouder beheer fysieke leefomgeving