Bijna helft Doetinchem wil super open op zondag


RSS

Persbericht, 29 juni 2015

Iets minder dan de helft van de mensen die hebben gereageerd op de vraag of supermarkten vanaf 2016 ook op zondag open mag, wil dat ook. Ruim een derde heeft geen behoefte aan een ruimere openstelling. Dat komt uit de peiling via het online inwonerpanel Doetinchem spreekt.

In totaal hebben ruim 1600 van de in totaal 1800 leden van het inwonerpanel de moeite genomen de vragenlijst in te vullen. Die hoge respons illustreert dat het onderwerp leeft en geeft daarmee ook een betrouwbaar beeld van wat Doetinchem vindt.

Sinds 2010 mogen er drie supermarkten op zondag open zijn. Deze supermarkten wisselen jaarlijks. Ruim de helft (53%) van de mensen die aan de peiling hebben meegedaan maakt daar overigens vrijwel nooit gebruik van.

Toch wil bijna de helft (47%) dat vanaf 2016 alle supermarkten op zondag open mogen. Iets minder dan een vijfde (18%) wil juist dat alle supermarkten op zondag dicht gaan en eenzelfde percentage (18%) vindt dat er niets veranderd hoeft te worden en wil het bij drie supermarkten houden.

Daarnaast zijn er vragen gesteld over bezoekfrequentie, winkeltijden en het bezoeken van supermarkten in andere gemeenten. De volledige uitkomsten zijn te vinden op: www.doetinchemspreekt.nl.

Dit najaar neemt de gemeenteraad een besluit over de winkelopenstelling. In de afweging die de gemeenteraad dan maakt, zullen de uitkomsten van dit onderzoek een belangrijke rol spelen.

Hieronder kunt u het bijbehorende onderzoeksrapport downloaden.

Te downloaden:

* Doetinchem Spreekt_Onderzoeksrapport winkeltijden.pdfpdf(1,53 MB)

Document download informatie:

* Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader