Binnenstadbewoners bezoeken Elburg


29-06-2015

In april 2015 heeft burgemeester Wim Groeneweg alle bewoners van de binnenstad van Vianen uitgenodigd voor een gesprek. Niet om hun mening te vragen over een onderwerp dat speelt in de binnenstad, maar vooral om te vragen waarom bewoners in de binnenstad wonen, waar zij trots op zijn en wat
zij aantrekkelijk vinden van het wonen in de binnenstad. In de uitnodiging zijn zij aangesproken als de `Poorters' van de stad, de inwoners die recht hebben binnen de muren van de stad Vianen te wonen.

Op 6 en 7 mei hebben de gesprekken met de Poorters plaats gevonden. Er zijn vier gesprekken gevoerd, telkens met circa tien bewoners. Wat opviel in die gesprekken was de trots van de Poorters op hun woning, de historie van Vianen en de voorzieningen op loopafstand.
Bovendien noemden veel bewoners de binnenstad als `dorp in de stad.'

Naar aanleiding van de gesprekken heeft burgemeester Groeneweg de gesprekspartners gevraag of zij met hem een busreis willen ondernemen om eens in een andere gemeente te gaan kijken hoe het er daar uit ziet, hoe zaken daar geregeld zijn. Dus vooral om te inspireren en op ideeen te brengen.
Verhalen die in Elburg opgehaald worden liggen op het terrein van Wonen/Historie en de voorzieningen.

Op 18 september gaan de Poorters, die zich aangemeld hebben, samen met enkele raadsleden, wethouders en ambtenaren de reis naar Elburg ondernemen.

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met:
Piet Daalhof, 0347-369379 of p.daalhof@vianen.nl