Veteranendag 2015


29 jun 2015

Afgelopen zaterdag 27 juni vond de Nederlandse Veteranendag plaats in Den Haag. Deze dag is een eerbetoon aan Nederlandse veteranen waarbij erkenning en waardering voor hen centraal staan. Ook de gemeente Katwijk heeft haar veteranen op deze dag in het zonnetje gezet.

Een aantal veteranen werden door burgemeester Wienen ontvangen op het gemeentehuis. De heer Bauke van Tuinen, vrijwilliger van het veteranenontmoetingscentrum Duin- en Bollenstreek, hield een toespraak over het werk van het ontmoetingscentrum. Daarna was er gelegenheid om elkaar te ontmoeten.
Na ontvangst op het gemeentehuis vertrokken onze Katwijkse veteranen gezamenlijk naar de nationale viering in Den Haag.

De gemeente Katwijk verzorgde het vervoer vanaf het gemeentehuis naar het Malieveld, waar o.a. het defile plaatsvond en er een flight-over was.

Onze gemeente telt ca. 400 veteranen. Mannen en vrouwen, jong en oud, die in dienst van Nederland verspreid over de hele wereld tijdens verschillende missies hebben gediend. Zij hebben zich ingezet voor het bevorderen van vrede, vrijheid en de rechtsorde wereldwijd.

Deze foto kunt u rechtenvrij gebruiken bij dit bericht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met afdeling communicatie van de gemeente Katwijk, tel. 071 406 5000 of via het e-mailadres communicatie@katwijk.nl.