Automobilist aangehouden na twee keer inrijden op bestuurder


Automobilist aangehouden na twee keer inrijden op bestuurder

Laatste update:
29-06-2015 | 13:57

Alphen aan den Rijn - De politie heeft zaterdagavond 27 juni een 50-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden nadat hij op de Burgemeester Bruins Slotsingel twee keer probeerde in te rijden op een automobilist.

De Alphenaar reed met groot licht, slingerend en dicht op de andere bestuurder, een 23-jarige man. Deze attendeerde de bestuurder daarop met de remlichten. De 23-jarige bestuurder, een agent in vrije tijd, vermoedde dat de andere automobilist onder invloed was van alcohol en stopte daarom bij
de wegversmalling om de man aan te spreken. De agent stapte uit, maar zag dat de bestuurder gas gaf en tot twee toe probeerde in te rijden op hem. Door weg te springen kon een aanrijding worden voorkomen. De 23-jarige man maakte zich daarna bekend als agent en hield de bestuurder aan. Bij de
bestuurder werd een alcohollucht geroken. Hij werd overgedragen aan de politie. Op het bureau blies hij 585 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Eerder deze avond was de verdachte al betrokken bij een aanrijding op het Zuideinde in Nieuwkoop. Een getuige zag dat de man daar tegen een auto reed op de parkeerplaats. De getuige wilde beletten dat de bestuurder, die vermoedelijk onder invloed was, wegreed, maar dat mislukte.