Begin zomervakantie: Vrijdag eerste vakantieuittocht


29 juni 2015, 18:38

Vrijdag 3 juli begint in de regio Noord de schoolvakantie voor zowel het basis- als het voortgezet onderwijs. Dat betekent dat weggebruikers vrijdagmiddag te maken krijgen met de eerste vakantie-uittocht deze zomer.

Files op bekende punten

Zoals elk jaar zal er voornamelijk wat drukte ontstaan op de wegen naar populaire bestemmingen in Nederland zoals de campings op de Veluwe , maar ook naar vakantiebestemmingen in Zeeland, Friesland en Noord- en Zuid-Holland. Verder is het op de wegen naar het zuiden merkbaar drukker.

Files zullen ontstaan op de A16 bij de Moerdijkbrug en op de wegen rond Breda. Daar gelden de knooppunten Sint Annabosch (A27/A58) en Galder (A16/A58) als bekende knelpunten. Ook op de A2 bij Maastricht en op de A12 tussen Arnhem en de Duitse grens zullen de wachttijden oplopen.

Al vroeg druk op de wegen

De eerste files ontstaan aan het begin van de middag. Op het drukste moment wordt ruim 200 kilometer file verwacht. Normaal staat er een totaal van 150 kilometer op vrijdagmiddag.

Houd rekening met de hitte

Vrijdag zal weer een tropische temperatuur worden bereikt, houd hier rekening mee als u op weg gaat! De VID adviseert extra drinken in de auto mee te nemen en rekening te houden met de hoge temperaturen die een stilstaande auto kan bereiken.

Foto: (c) VID