Bekijk plan Centrum Keverdijk


Het plan voor de nieuwbouw in het centrum van de Keverdijk is klaar en in te zien op samenkeverdijk.nl. Aan de totstandkoming van het plan is een uitgebreid participatietraject vooraf gegaan.

Vervanging woningen, nieuwe woningen en multifunctioneel gebouw

Het plan is in feite de visuele en ruimtelijke vertaling van het `vlekkenplan' voor Centrum Keverdijk, dat in samenwerking tussen de gemeente, Dudok Wonen, de Vereniging Islamitische Gemeenschap Naarden en de bewoners tot stand is gekomen. Het plan voorziet in de vervanging van de bestaande
seniorenwoningen en in de komst van 38 huurwoningen in de vrije sector. De bestaande voorzieningen (zoals SCAN, Schakel en de huisarts) worden ondergebracht in 1 multifunctioneel gebouw van 2 bouwlagen hoog en ook de Vereniging Islamitische Gemeenschap Naarden krijgt een nieuw onderkomen.

Inwoners dachten mee

De grote open en groene ruimte die het centrum nu kent, blijft behouden en wordt opnieuw ingericht. Tijdens het uitgebreide participatieproces dat aan het definitieve plan vooraf ging, kwam dat als een belangrijke wens naar voren.

Ruim 600 inwoners hebben meegedacht over de toekomst van Centrum Keverdijk. Op basis van de bijdragen van de bewoners, het ambitiedocument en de kaders van de gemeenteraad heeft een stedenbouwkundige het definitieve ontwerp gemaakt. De gemeenteraad neemt hierover in september 2015 een besluit.
Voorafgaande daaraan moeten nog enkele stappen worden gezet, zoals het formuleren van `het programma van eisen' waaraan het multifunctionele gebouw moet voldoen.