Verkiezingen Gooise Meren op 18 november 2015


De inwoners van Naarden, Muiden en Bussum mogen op woensdag 18 november 2015 naar de stembus om de 1e gemeenteraad van Gooise Meren te kiezen. Deze nieuwe gemeenteraad treedt in januari 2016 aan en telt 31 raadsleden.

Verkiezingen Gooise Meren, niet landelijk

De verkiezingen in november 2015 vallen niet samen met de reguliere gemeenteraadsverkiezingen. Er zal dus geen landelijke aandacht zijn voor deze verkiezingen. Dat betekent dat de 3 gemeenten extra zullen inzetten om de verkiezingen onder de aandacht te brengen en u de informatie te geven die
u kan helpen uw stem te bepalen.

Verkiezingswebsite met stemwijzer

Op 10 oktober 2015 is er een feestelijke startbijeenkomst van de campagnes in de 3 gemeenten. Aan de hand van uw reactie op een groot aantal stellingen en thema's die leven in de 3 gemeenten, kunt u een stemadvies krijgen. Verder worden er verkiezingskranten uitgegeven en komt er een speciale
verkiezingswebsite. Daarop is onder andere een stemwijzer te vinden. Aan de hand van uw reactie op een groot aantal stellingen en thema's die leven in de 3 gemeenten, kunt u een stemadvies krijgen.

Uitslagenavond

Er is op 18 november 2015 een centrale uitslagenavond, waarop inwoners `live' kunnen meekijken hoe de inwoners van `Gooise Meren' gestemd hebben.