Nachtelijke afsluiting A58 Goes richting Bergen op Zoom voor openstelling Kreekrakbrug

25-06-2015 | Rijkswaterstaat Zee en Delta | persbericht

Van maandag 29 juni 2015 19.00 uur tot dinsdag 30 juni 06.00 uur is de A58 voor verkeer vanuit Goes richting Bergen op Zoom ter hoogte van de Kreekrakbruggen afgesloten. Tijdens deze nacht worden de versmalde rijstroken omgebouwd tot rijstroken van de normale breedte. Ook worden plaatselijk herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan het asfalt op de A58.

Het verkeer wordt omgeleid via de N289. Weggebruikers dienen rekening te houden met extra reistijd.

Vanaf 30 juni zijn de Kreekrakbruggen in beide richtingen weer volledig beschikbaar. In beide richtingen geldt vanaf dat moment de maximumsnelheid van 120 km/h (130 km/h tussen 19 en 6 uur).

Afrondende werkzaamheden

De komende weken, tot eind juli, voert Rijkswaterstaat nog enkele afrondende werkzaamheden uit op brug zuid (richting Bergen op Zoom). Deze werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf de vluchtstrook. Hier ondervindt het verkeer nagenoeg geen hinder van.

Renovatie stalen bruggen

Beide bruggen zijn voorzien van hogesterktebeton aan de bovenkant en staalversterkingen aan de onderzijde. Ook zijn de scheurtjes in het stalen rijdek gerepareerd. Hierdoor zijn de Kreekrakbruggen versterkt en gerenoveerd. Tegelijkertijd is levensduur verlengend onderhoud uitgevoerd aan de twee betonnen bruggen over het Bathse Spuikanaal. Dankzij deze ingrepen blijven de Kreekrakbruggen minstens dertig jaar een veilige verbinding. Zo houden we Nederland goed bereikbaar: over de weg en over het water.

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden aan de bruggen op de projectpagina Renovatie Kreekrakbruggen.