Persuitnodiging lancering kwaliteitsvenster revalidatiecentra

Revalidatiecentra onthullen voor het eerst kwaliteitsinformatie

Op maandag 29 juni 2015 om 11.00 uur onthullen de revalidatiecentra in Nederland hun Kwaliteitsvenster. Een jaar geleden gingen de ziekenhuizen voor met een succesvolle eerste versie van het Kwaliteitsvenster over de algemene kwaliteit van ziekenhuiszorg. Het Kwaliteitsvenster voor revalidatie wordt gefaciliteerd door Revalidatie Nederland, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Niet alleen alle Nederlandse revalidatiecentra, maar ook 18 revalidatieafdelingen van ziekenhuizen doen mee. Instellingen plaatsen de informatie voor de patient op hun website. Het is voor het eerst dat revalidatiecentra in Nederland informatie over hun kwaliteit van zorg op een uniforme en gebruiksvriendelijke manier online presenteren aan patienten.

Aanwezig zijn: vicevoorzitter van Revalidatie Nederland Rob Beuse, voorzitter van de NVZ Yvonne van Rooy, bestuurder van Adelante Carrol Terleth en voorzitter van Dwarslaesie Organisatie Nederland Jos Dekkers, die de informatie beoordeelde vanuit patienten perspectief.

Inloop van de persconferentie 10:30. Begin persconferentie 11:00 eind 11:45 met daarna gelegenheid voor individuele interviews.

Locatie: Vergadercentrum Oudlaen, zaal 16, Oudlaan 4, Utrecht