Uitgeverij Deviant wint Comenius Award met Wartime Stories


Amersfoortse uitgeverij krijgt prestigieuze en internationale onderscheiding voor educatieve game over Tweede Wereldoorlog

AMERSFOORT, 20150629 -- Uitgeverij Deviant heeft met de educatieve game Wartime Stories de Comenius EduMedia Medaille 2015 gewonnen. In Wartime Stories kruipt de leerling in de rol van journalist en doet hij onderzoek naar waargebeurde verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) reikt de Comenius EduMedia Awards jaarlijks uit aan de meest innovatieve educatieve producten in Europa. Uitgeverij Deviant won naast een medaille ook een zegel voor Pronunciator, een spraakherkenningssysteem voor het vak Engels.

Uitgeverij Deviant heeft met de educatieve game Wartime Stories de Comenius EduMedia Medaille 2015 gewonnen.Wartime Stories
Wartime Stories bestaat uit een educatieve game en een aanvullend digitaal lespakket. In de game onderzoekt de leerling op een interactieve manier de verhalen van personen die de oorlog van dichtbij hebben meegemaakt. In Wartime Stories is gebruikgemaakt van authentiek archiefmateriaal, zoals foto’s, video’s, audio en tekstdocumenten. Het lespakket bij de game biedt extra verdieping in de vorm van infographics, krantenartikelen en informatiekaders. Wartime Stories is geschikt als verdiepingsproject Geschiedenis en Mens & Maatschappij in de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Uitreiking medailles
De medaillewinnaars werden op donderdag 25 juni bekendgemaakt tijdens de Comenius EduMedia Awards 2015 in Berlijn. Wartime Stories won de medaille in de categorie ‘Competentie-bevorderende computerspellen’. Het innovatieve spraakherkenningssysteem Engels Pronunciator won een zegel in de categorie ‘Didactisch Multimediaproduct’. Uitgeverij Deviant mocht al twee keer eerder een medaille mee naar huis nemen: in 2012 won de geavanceerde methodesite Studiemeter.nl en in 2014 won de educatieve burgerschapsgame On the Ground Reporter. De Amersfoortse uitgeverij kreeg in 2013 een zegel voor de educatieve rekengame Startrekenen 3D en in 2014 voor de Examencoaches Nederlands, rekenen en Engels .

Partners
Wartime Stories is een samenwerkingsproject van Uitgeverij Deviant, Butch & Sundance Media, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, het Netwerk Oorlogsbronnen en XNY. Wartime Stories is uitgebracht in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei en Stichting Democratie en Media ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding.