Nederlandse producent wint Amerikaanse “Oscar" voor Kids Apps


Storm & Skye winnen Tabby Award

LEIDEN, 20150629 -- De door de Leidse Digimoo Studios geproduceerde app voor kinderen “Storm & Skye en het Geheim van de Autowasstraat” heeft in de Verenigde Staten de prestigieuze ‘Tabby Award’ gewonnen. De Tabby Award is een juryprijs voor apps gemaakt voor tablets zoals de iPad.

[illustratie bij Tabby Award voor Digimoo Studios] De prijs wordt gezien als de Oscar voor de belangrijkste apps. Aan de wedstrijd deden meer dan 200 inzendingen mee uit 16 landen. Storm & Skye en het Geheim van de Autowasstraat was eerder al genomineerd in de categorie kinderapps, maar vandaag is bekend geworden dat de prijs door een internationale jury, voorgezeten door Otto Toth, Chief Technology Officer van The Huffington Post, is toegekend aan de Nederlandse uitgever.

Toth: "The competition for this year's Tabby was fierce. The best entries were high quality creative apps that utilized the capabilities and advantages of the tablet size, and those who created an entertaining and engaging user experience for all demographics."
 
Magisch en spannend verhaal voor kinderen
“Storm & Skye en het Geheim van de Autowasstraat” is de eerste aflevering van een serie kinderverhalen in de vorm van een app voor iOS en Android apparaten. Kinderen vanaf vijf jaar en ouder beleven de avonturen van Storm & Skye, twee kinderen die in een autowasstraat een magische doorgang vinden naar een mysterieuze wereld. De app is beschikbaar in het Nederlands en het Engels. De Nederlandse versie is ingesproken door Bram van der Vlugt. Eerder won de app al de award voor Best Mobile App Award for Toddlers and Children.
 
Wordt vervolgd met nieuwe afleveringen
Barnier Geerling, bedenker en producent van de app : “Ik ben erg blij met het winnen van deze belangrijke award. We hebben niet van de minsten gewonnen: ook veel grotere producenten als Disney en Nickelodeon deden mee in onze categorie. Toch blijven we nuchter. Dat een professionele vakjury onze app bekroont met zo’n belangrijke prijs is natuurlijk geweldig, maar nog veel leuker zijn de enthousiaste reacties van kinderen die helemaal opgaan in onze verhalen. Daar doen we het voor en daarom zijn nieuwe afleveringen al in productie.
 
Over Digimoo Studios
Storm & Skye en het Geheim van de Autowasstraat is ontwikkeld door het Leidse bedrijf Digimoo Studios, een producent en uitgeverij die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van innovatieve entertainment apps voor kinderen.