We-collect: inzameling oude mobieltjes voor goede doelen


We-collect: inzameling oude mobieltjes voor goede doelen

We-collect verzamelt oude en kapotte mobieltjes. Als een mobieltje wordt hergebruikt, worden alle gegevens gewist. Deze nog bruikbare mobiele telefoons worden verkocht aan verkopers in China, India en Afrika. Consumenten in ontwikkelingslanden kunnen zich zo tegen een laag tarief een mobieltje
veroorloven.

Is het mobieltje kapot, beschadigd of te oud? Dan wordt ervoor gezorgd dat het toestel op verantwoorde wijze uit elkaar wordt gehaald, waarbij schadelijke en nuttige stoffen gescheiden worden. Zo blijven waardevolle edele metalen en kunststoffen over voor het produceren van nieuwe telefoons.

Ben je nog in het bezit van een oud of kapot mobieltje en wil je hiermee een goed doel helpen? In de hal van het gemeentehuis staat een inzamelbox. Als deze doos vol is, worden de mobieltjes opgehaald.

De netto-opbrengsten komen voor 100% ten goede aan de goede doelen: Make-A-Wish, KWF Kankerbestrijding en Oxfam Novib. Andere goede doelen die blij zijn gemaakt met een donatie zijn onder meer: KiKa, Opkikker, CliniClowns, Duchenne, Hulphond Nederland, Stichting AAP, Serious Request en Het
Rode Kruis. Met het inleveren van je oude mobiel help je dus zowel mee aan een beter milieu als aan een goed doel. Binnenkort worden de oude mobieltjes opgehaald. Waar wacht je nog op!?

logo Millennium Gemeente