Oosterhouter (43) gewond bij eenzijdig ongeval


Oosterhouter (43) gewond bij eenzijdig ongeval

Laatste update:
05-07-2015 | 09:17

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Oosterhout - Een 43-jarige Oosterhouter is zondag 5 juli 2015 omstreeks 00.50 uur gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de kruising Liederkerkestraat / Statendamweg/ Strijenstraat. Hij was onder invloed van alcohol, zijn rijbewijs was al ingevorderd nadat hij op 9 juni jl. bij
een aanrijding was betrapt op het rijden onder invloed.

Het slachtoffer wilde met zijn auto kennelijk vanaf de Liederkekestraat linksaf de Statendamweg oprijden. Hij reed daarbij door vermoedelijk te hoge snelheid in de bocht rechtdoor en kwam daardoor tegen de ANWB-paal die op de middengeleider staat. Hij zat bekneld maar was wel aanspreekbaar.
Brandweerlieden hebben hem uit zijn benarde positie bevrijd waarna hij werd overgebracht naar een ziekenhuis in Breda. Hij heeft onder andere zijn kaak en enkele ribben gebroken.



Alcohol

De bestuurder gaf aan alcohol te hebben gedronken. Uit de politiesystemen bleek dat hij al enkele keren is betrapt op het rijden onder invloed, recent nog op 9 juni jl., op de Burgemeester Elkhuijzenlaan. Hij blies toen 760 ugl. Zijn rijbewijs werd toen ingevorderd, hij zou een rij ontzegging
van 7 maanden hebben gekregen. Een GGD arts heeft in het ziekenhuis bloed afgenomen dat door het laboratorium op alcohol wordt onderzocht.