Drie vrouwen aangehouden voor winkeldiefstal


Drie vrouwen aangehouden voor winkeldiefstal

Laatste update:
05-07-2015 | 12:00

Ede - Zaterdag 4 juli heeft de politie drie Roemeense vrouwen aangehouden met de nodige gestolen goederen in hun auto. Bleek te gaan om twee vrouwen van 22 en 32 die in Duitsland staan ingeschreven en een 32-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De politie zag de vrouwen en hun auto, met Iers kenteken, op een parkeerplaats bij winkels aan de Telefoonweg in Ede staan. De vrouwen waren eerder die middag al gesignaleerd in de Grotestraat in Ede. Op de parkeerplaats gedroegen de vrouwen zich verdacht, waarna de politie besloot de auto te
controleren. In hun auto trof de politie diverse goederen aan, waaronder kleding waar nog beveiligingschips aanzaten. En diverse goederen vermoedelijk afkomstig van een drogisterij, waaronder wasmiddel en shampoo. De vrouwen konden geen enkel aankoopbewijs tonen, waarna de auto en alle
goederen in beslag genomen zijn voor nader onderzoek. De vrouwen zijn aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De politie onderzoekt de exacte herkomst van de goederen.

Bij hun fouillering bleek dat twee van de vrouwen geprepareerde rokken droegen, geschikt gemaakt voor winkeldiefstal. Ook deze zijn in beslag genomen.

2015324723