Nieuwsupdate - Tour de France in Utrecht (15.00 uur)


05-07-2015

Dag twee is goed van start gegaan: na de eerste 10 kilometer geneutraliseerd rijden, heeft het peloton Utrecht verlaten. Zondag stonden er naar schatting 325.000 mensen langs het parcours in Utrecht.

Zaterdag waren er over de hele dag genomen ongeveer 500.000 bezoekers in Utrecht. Bij start van de tijdrit zijn er 350.000 mensen geteld, gedurende de tijdrit is er nog een toeloop geweest van ca 75.000 bezoekers. In de avond hebben nog zo'n 75.000 mensen de evenementen in de stad bezocht.

Opgeteld waren er de afgelopen 4 dagen tot nu toe bijna 1 miljoen bezoekers; dat is boven verwachting. De Tourorganisatie en gemeente Utrecht zijn blij dat met dit warme weer zoveel mensen het evenement en alle activiteiten eromheen in Utrecht hebben bezocht. Op dit moment vinden nog op
diverse plaatsen in de stad evenementen plaats. De definitieve bezoekersaantallen volgen later.

Later vanmiddag wordt onweer verwacht, zoals het er nu uitziet trekken de zware buien aan Utrecht voorbij. De organisatie adviseert bezoekers actuele weer- en verkeersinformatie in de gaten te houden, bijvoorbeeld via de websites van de NS en ANWB.